Bandenman gespecialiseerd in gebruikte banden
Bandenman gespecialiseerd in gebruikte banden

Goedkoper dan nieuwe banden

Goede banden zijn om te beginnen cruciaal voor veilig en comfortabel rijden. Het contact tussen u en de weg dient een veilige band te zijn!

Wij kunnen vrijwel alle merken en type banden leveren; voor elk budget een band.

Let op: Banden hebben uiteraard geen eeuwig leven, dus vervang ze op tijd.

 

Nieuwe banden

Nieuwe banden zijn onmiskenbaar een belangrijk stuk techniek van uw auto. Goede banden zorgen voor optimaal wegcontact onder alle omstandigheden en dragen daarmee rechtstreeks bij aan uw veiligheid.

Bandenman Van der Veen beschikt over een grote sortering kwaliteitsbanden in diverse prijs- en prestatieklassen.

Wij leveren alle bekende en mider bekende merken, altijd voor de scherpste prijzen.

Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw auto.

Gebruikte banden

Heeft u een beperkt budget of gaat u de auto binnenkort verkopen? Dan is een gebruikte band een goed alternatief. Bandenman Van der Veen beschikt over een grote sortering kwaliteitsbanden in diverse prijs- en prestatieklassen. Wij hebben altijd alle courante maten op voorraad en kunnen deze monteren voor een bedrag ver onder de nieuwprijs en vanaf € 25,-

De gebruikte banden van Bandenman Van der Veen zijn uitgebreid getest op lekkage en beschadigingen en hebben altijd minimaal 5 mm profiel. Hier kunt u nog vele kilometers rijplezier van hebben!

autobanden Groningen

Een paar tips:

  • De minimale wettelijke profieldiepte van een band is 1,6 mm. In de groeven van de band zijn slijtage-indicatoren aangebracht op deze wettelijke profieldiepte. Echter, banden met een profiel van minder dan 3 mm hebben grote nadelige invloed op het weggedrag en de remweg van de auto. Bij winterbanden wordt zelfs een minimum profiel van 4 mm aangehouden. Wacht dus niet tot uw banden kaal zijn en laat ze tijdig vervangen. Er zijn veel gebruikte banden beschikbaar van uitstekende kwaliteit.
  • Een correcte bandenspanning vermindert de kans op klapbanden, ongelijke slijtage en slecht weggedrag. Daarnaast is rijden met de juiste spanning gunstig voor het benzineverbruik.
  • Pas de bandenspanning aan aan de belasting van de auto. Bij zware lading dient u de spanning te verhogen.